Vi slår legendene fra Elverum!

(Lillestrøm Topphåndball – Elverum 22 – 21) 16. november, dagen da John Fleming finner opp radiorøret, Oklahoma blir USAs 46. delstat, FN stifter UNESCO, Mjøsbrua åpnes, og Lillestrøm Topphåndball slår Elverum med ett mål i Grundigligaen!

Lokalmediene kaller det en sensasjon, betting-selskapene gir hjemmelaget 13 i odds før kampen og hele håndballnorge forventer at de regjerende sluttspillmesterne fra Elverum skal hente to enkle poeng. Slik blir det ikke! Kampen begynner med at seks Lillestrøm-spillere trøkker til og lager sandwich av en stakkars elverumsing. Hjemmelaget leder 5-1 etter ni minutter og fighter som noen helter på banen. – Nærmest perfekt første omgang, sier trener Bjermeland. Kampen fortsetter med tøffe taklinger, godt spill i begge ender og gjestene finner aldri helt ut av Lillestrøms offensive forsvar. Til pause står det 13 – 8 i favør de gule.

Noen minutter ut i andre omgang blir Mihael Gorensek sendt på tribunen etter å ha taklet Elverums Luka Mitrovic altfor sent. Det fører til at Lillestrøm må legge om spillet og Elverum knapper innpå ledelsen. Med en (som vanlig) god Stian Mathisen i buret hindrer han tre straffekast og stopper noen avgjørende baller før stillingen allikevel plutselig er oppe på 18-18. Taigan jubler og hjemmefansen svetter mens de tenker tilbake på de utrolig sure tapene tidligere i sesongen, som hver gang har kommet i sluttfasen av kampen. – Jeg tenkte bare: Ikke nå igjen, sier Marius Kleiven og sikter til bortetapet mot Stord, der vi hadde ett poeng langt nede i hver bukselomme, før vi kollapset og ga bort hele kransekaka. Det skulle ikke skje i dag, og med en heltent gjeng både på benken og på banen kunne timålsscorer Thomas Skoglund sette inn det avgjørende straffekastet til 22 – 21. For klubben må dette være den største enkeltseieren noensinne og det spørs om det ikke bør komme en wikipedia-artikkel om 16. november 2014, dagen da de nyopprykkede krigerne fra Lillestrøm sendte sirkuset fra Hedmark hjem til Elgstua med halen mellom beina.

LTHs mål: Thomas Skoglund 10, Marius Kleiven 5, Bård Egil Tobiassen 3, Thomas Thomsen 2, Egil Holmstad 1, Mihael Gorensek 1