Sinnsyk snuoperasjon i Skedsmohallen

(Lillestrøm – Halden 19-18) Det er ikke ofte man vinner håndballkamper når man scorer under 20 mål, men det er mulig!

I kveld beviste Lillestrøm-gutta hvilken guts og vinnervilje som bor i dem når det virkelig gjelder. Kampen mot fjorårets nest beste 1.divisjonslag, Halden HK, skulle bli en merkelig håndballkamp med junior-feil i begge ender og pasninger som gang på gang trillet utover sidelinja. – Dette er jo julebordshåndball, hva er det gutta driver med? kommenterte Peder Seierstad på Tv2 Sumo.

LTH kom godt i gang og skaffet en tidlig ledelse som holdt til pause, hjemmelaget viste et hissig forsvar og brukbart angrepsspill og kunne være fornøyd med 13-10 til pause. Derfra og ut har vi tidligere i sesongen sett at noe skjer og ofte fører det til at vi taper i de avgjørende situasjonene. Det virket som om historien skulle gjenta seg, for i de 25 første minuttene av andre omgang fant ikke Lillestrøm-skuddene veien til mål mer enn 2 ganger.

Med snaut fem minutter igjen på klokka var stillingen 15-18 til Halden og Sumo-kommenator Seierstad var på vei til å sende to poeng i frankert konvolutt retning Østfold. Så snudde det. Marius Klevien scoret en gang. Mihael Gorensek reduserte en gang til. Så fikk samme Gorensek mirakuløst grepet til seg ballen og spilt fram Thomas Skoglund som utliknet, før Bård Egil Tobiassen limte inn 19-18 ved stolperota med snaut ett minutt spilletid igjen. Halden fosset frem, tok ut keeperen og matet på for utlikning, men som så mange ganger før denne kvelden satt ikke pasningene skikkelig.

I et forsøk på å spille back-back fikk Hans Aron Hammeren snappet til seg ballen og kunne kanskje ha kastet ballen rett i det åpne målet, men valgte isteden og roe ned og spille sikkert. Alle de 419 tilskuerne reiste seg og forventet at Lillestrøm skulle ro det hele i land, men med 12 sekunder igjen feier Bård Egil en pasning over hodet på Thomas Thomsen som gir Halden innkast og enda en angrepsmulighet. De spiller ballen frem, får rullet ut til høyrekanten, som tidligere hadde vært veldig sikker i avslutningene, men som denne gangen skyter rett på en stor og god Stian Mathisen i mål.

Vi gleder oss over to nye poeng, og ser på tabellen at vi med 8 poeng sålangt henger brukbart med i jojo-Grundigligaen. I år kan alle slå alle.

LTHs mål: Bård Egil Tobiassen 6, Mihael Gorensek 5, Thomas Skoglund 4, Egil Holmstad 2, Marius Kleiven 2