Om LTHs juniorsatsing

 

G18-laget fra partnerklubbene Fet, Frogner og Rælingen teller hele 30 spillere, og er et resultat av en langsiktig satsning. Drømmen om et “gutteløft” både på topp og bredde er i ferd med å ta form, og det lover godt for guttehåndballen generelt på Romerike – og også for fremtidens herresatsing på øverste nivå.

Det store “gutteløftet”

Det er ingen hemmelighet at håndball i lange tider er blitt sett på som en såkalt jenteidrett, mens fotballen har kapret brorparten av gutta. De senere år har ikke bare kvinne-, men også herrelandslaget hatt stor suksess internasjonalt, og dermed bidratt sterkt til å sette fokus på sporten som en tøff og eksplosiv idrett. Kampene er målrike og taklingene harde; med kroppskontakt som til tider ligner mer på kampsport og bryting enn håndball. Flere og flere gutter har valgt å bli med på denne moroa, og noen av de har sågar valgt bort fotballen for å satse på håndballen. Men – som i alle andre idretter faller det også fra mange utøvere her, av ulike grunner. På Romerike har det vært spesielt mye frafall, og antall spillere har vært svært variert fra årskull til årskull. Lokale håndballgutter har tradisjonelt sett ikke vært særlig høyt representert i utviklingsmiljøer eller landslag.

Lillestrøm Topphåndball ønsker å sette fokus på å skape en større felles interesse for guttehåndball, dyrke frem en “guttehåndballkultur” og bidra til et løft både på topp og bredde. Målet er å rekruttere flere spillere til flere årskull, og få flere spillere inn i regionale utviklingsmiljø og yngre landslag. LTH vil sørge for gode tilbud til de som vil fortsette med håndball på hobbybasis, samt rekruttere til og utvikle et stabilt elitelag på toppen av norsk håndball. Sentralt i arbeidet med rekruttering er å gi tilbud om akademi; hvor hovedfokuset er å utvikle de individuelle ferdighetene samt håndballskole i høst-, vinter- og sommerferien. Dette er i dag tiltak som er godt innarbeidet i klubben.

Juniorsatsing

Som en følge av visjonen om “gutteløftet” ble det satt ned en gruppe fra partnerklubbene som skulle jobbe med å etablere en junioravdeling.

Dette utvalget avsluttet sitt arbeid i desember i 2016, hvor et interimstyre (midlertidig styre) overtok arbeidet. Målet var å etablere et G18-lag for sesongen 2017/18. Dette er nå på plass. LTH junior består nå av 30 spillere fra flere steder på Romerike, samlet i de tre partnerklubbene Fet, Rælingen og Frogner.

– Dette er et resultat av langsiktig jobbing, og vi er veldig glad for at denne viktige satsningen er i gang. Dette er en viktig rekrutteringsarena for senior og vil gjennom hospiteringsordninger mellom junior og senior skape et godt grunnlag for et ennå mer lokalt forankret topplag på Romerike, sier Hege Pedersen, styreleder i Lillestrøm Topphåndball.

-Nå håper vi at det lokale næringslivet også ser verdien av den satsningen som blir gjort og har lyst til å være med på laget, avslutter Pedersen.