«LTH skal være et lag det er tøft å spille mot»

Lillestrøm Topphåndball skal være et lag det er tøft å spille mot

Bente Lunke Norum – hovedtrener

Trenerteamet rundt a-laget i hovedtrener Bente Lunke Norum og assistenttrener Kristian Kvanvik Eriksen jobber i disse dager sammen med sportslig for å ferdigstille treningsopplegget som skal muliggjøre de ambisiøse planene som sportslig utvalg i LTH har lagt fram. Etter et år med uforutsigbarhet ser klubben nå fram til å ta fatt på en spennende sesong. Vi tok en prat med hovedtrener for seniorlaget Bente Lunke Norum om hvordan utsiktene er for den kommende sesongen.

Da nyheten om at LTH skulle sikte seg inn mot opprykk til 1. divisjon sprak for et par uker siden skapte det et stort engasjement rundt klubben, og det er tydelig at det er mange som gleder seg over den nye kursen. Bente kan fortelle oss at hun mener at det er en kurs som er helt riktig vei å gå for Lillestrøm Topphåndball som klubb. Hun sier at for å kunne tilby et godt nok sportslig opplegg for de unge i klubben så er man avhengige av å sikte seg inn på å komme oppover i seriesystemet. Dette begrunner hun med at en prestasjonsklubb, som er det LTH er, hører hjemme i Norsk Topphåndball. Klubben må strekke seg etter de som er bedre og gjøre de tingene som skal til for å nærme seg disse, sier Bente og understreker at man er godt på vei.

Da Bente ankom LTH var hun tydelig på at det var viktig for henne at hun fikk spillerom til å få bruke sin filosofi om hvordan håndball skal spilles i praksis. På spørsmål om hva slags håndball hun ønsker at LTH skal spille lyser hun opp og svarer begeistret:

Vi skal kjennetegnes ved at vi spiller morsom håndball. Det skal være gøy å spille håndball i LTH. Mer konkret så skal vi spille en håndball som kjennetegnes offensivt med mye trøkk og fart. Defensivt skal vi spille et offensivt og ballorientert forsvar. Jeg er overbevist om at dette er en håndball som kommer til å fenge publikum».

På spørsmål om hvordan opplegget for a-laget kommer til å se ut den kommende sesongen, svare Bente følgende:

Vi kommer til å trene som et 1. divisjonslag, og spille i 2. divisjon. Dette betyr at vi må ligge på 4-5 fellesøkter i uken. Med en ung spillertropp som ikke enda kan spille på rutine, og for å muliggjøre den hurtige håndballen vi ønsker å spille, må vi gjøre et godt arbeid med det fysiske. Gutta er allerede i gang med egentreningen og det tikker inn bilder av spillere som løper og trener styrke på kreative måter. Lillestrøm Topphåndball skal være et lag det er tøft å spille mot. Motstanderne skal få møte en gjeng med heltente spillere som er topptrent og spillesugne når vi endelig får komme i gang igjen

Sportslig i LTH har vært opptatte av at klubben skal ha en god seniorgruppe, med et godt nivå og gode holdninger som skal være noe å strekke seg etter for våre juniorer. To solide signeringer for kommende sesong er allerede på plass, og på spørsmål om hvor viktig en god treningsgruppe er for laget, svarer Bente følgende:

En god treningsgruppe er man helt avhengig av dersom man ønsker å oppnå gode resultater som klubb, men kanskje aller viktigst for at alle spillerne skal få mulighet til å utvikle seg videre gjennom god matching. Det gleder meg derfor stort at sportslig i LTH jobber godt med å få forsterket spillergruppen, slik at våre unge spillere skal få bedre matching på trening og få den nødvendige motstanden de trenger.

Av forrige nyhetssak som kom ut fra sportslig, ga Rune Hermansen uttrykk for at de ønsket å knytte til seg en fysisk trenerressurs og en målvaktressurs for å styrke trenerteamet. Denne nyheten gleder Bente, som fra før har med seg Kristian Kvanvik Eriksen i teamet og gjennom sesongen 2020/2021 har hatt med seg Erik Pettersen som fysisk ressursperson.

A-laget er nå inne i oppkjøringsfasen og gleder seg til å kunne supplere den fysiske egentreningen med å trene håndball felles når hallene åpner, og myndighetene gir grønt lys.

Vi gleder oss til å se den fartsfylte og morsomme håndballen når vi endelig kan samle LTH-familien igjen #SammenErViLTH