Tilbake til eliteserien.

I en tid hvor det siste året har vært preget av kjipe beskjeder, avlyste sesonger og treningsnekt er det et sportslig utvalg i Lillestrøm Topphåndball som er glade for å kunne fortelle om et spennende arbeid som nå er påbegynt og foregår i klubben vår.

Etter noen år preget av nedadgående sportslig kurve og sviktende engasjement rundt klubben har sportslig utvalg, styret og trenerteamet startet på prosjektet om å få LTH tilbake til Norsk Topphåndball. I en tid hvor det meste har stått stille har vi vært opptatte av å utnytte tiden til å utvikle oss som klubb og forsøke å ta lærdom av tidligere feil. Vi er stolte over å si at det pågår spennende ting i Lillestrøm Topphåndball. Alt er ikke på plass, men vi ønsker å kommunisere det som foregår utad til dere som bryr dere om klubben, slik at dere kan ta del i det som nå er på gang.

Nedrykket til klubben fra 1. til 2. divisjon var en stor nedtur. Det har likevel gitt oss muligheten til å gå en runde med oss selv som klubb. Vi må erkjenne at vi ikke har lyktes å bygge opp et seniorlag som har en majoritet av lokale spillere. Vi må også erkjenne at vi ikke har lyktes med å engasjere partnerklubbene våre og deres medlemmer i så stor grad som vi ønsker, og er dønn avhengige av. Dette er selve kjernen i Lillestrøm Topphåndball. En klubb av og for partnerklubbene.

Sportslig utvalg i Lillestrøm Topphåndball har pekt ut en ny kurs for Lillestrøm Topphåndball. En satsing som skal preges av bærekraftighet, lokal forankring og stort engasjement. Målsetningen er at klubben i løpet av en femårs periode skal rustes opp til å etablere seg i eliteserien. Dette vil innebære at klubben sammenliknet med tidligere sportslig suksess må rustes opp til å ha en organisasjon som er klar for eliteseriespill, og ikke bare spillere til det.

På kort sikt har sportslig som målsetning at A-laget skal rykke opp til 1. divisjon for herrer i kommende sesong, sesongen 2021/2022. Dette skal muliggjøres gjennom et godt sportslig opplegg som holder solid 1. divisjonsnivå. Klubben skal i tillegg til eksisterende ressurser knytte til seg en fysisk ressurs og en målvakts ressurs. For at nivået i gruppen skal være godt nok, og derfor gi våre egne talenter nødvendig matching og forbilder å strekke seg etter, er vi avhengige av å ruste opp den A-lagsstallen som har vært i sesongen 2020/2021. Sportslig har i samarbeid med trenerteamet Bente Lunke Norum og Kristian Kvanvik Eriksen allerede arbeidet i flere måneder med å kartlegge egne spillere og spillere som har vært ønsket til klubben. LTH er opptatt av at de spillerne som ønskes inn skal være etablerte og sultne spillere som samsvarer med LTH sitt verdigrunnlag og fremtidsplaner. Det er derfor en stor glede for sportslig å kunne fortelle at to store signaturer for den kommende sesongen allerede er på plass. Disse signeringene vil ikke offentliggjøres enda, men vi kan si at vi er stolte over å ha fått spillere av et slik kaliber til å ta del i den reisen vi nå ønsker å legge ut på.

Det vil i den kommende tiden komme mange spennende oppdateringer for hva som skjer i Lillestrøm Topphåndball. Vi er ikke i mål med det arbeidet som må gjøres for å komme på den kursen vi ønsker, men vi skynder oss langsomt og lover å jobbe hardt for å nå våre målsetninger.

Rune Hermansen, på vegne av Sportslig i LTH.