LTH temakveld

Tirsdag 15.09.2020 avviklet vi en etterlengtet temakveld for alle våre spillerne i LTH med fokus på doping, rusmidler og vår rolle som forbilder.  Temakvelden var obligatorisk for våre G16-, junior- og seniorspillere. Det var et foredrag fra Antidoping Norge og et fra Norsk Narkotika politiforening (NNPF) og deres, «Bry deg – idrett»

Disse temaene er viktige for oss i LTH. At vi går foran som gode eksempler og tar vårt samfunnsansvar også utenfor håndballbanen og er tydelige på hva vi står for. Det er viktig for oss at vi har et felles verdigrunnlag og at vi viser dette utad. Spesielt at våre spillere opptrer som rollemodellen ovenfor yngre spillere. I LTH bygger vi ikke bare gode håndballspillere, men også gode samfunnsborgere. Denne kvelden var viktig for å få en felles plattform for alle spillerne våre.

Nils Petter startet opp kvelden med en liten oppsummering av sesongen vi akkurat har startet/enda ikke startet og utfordringene vi står i med dagens situasjon med Covid-19.  Og en oppdatering på retningslinjene pr dags dato og viktigheten av de.

Etterfølgt av et foredrag fra Antidoping Norges v/Hans Jørgen Kvåle. Hans Jørgen fanget oppmerksomheten med en liten «strekk på kroppen» øvelse og fortsatt foredraget med samme energi.

Her ble gutta informert om hva Antidoping Norge jobber med og hvordan. Noen stikkord og diskusjoner for kvelden var:

  • Motivasjonsfaktorer.  «Generasjon prestasjon» med paralleller mellom doping i samfunnet og doping i idretten.
  • Noe statistikk og juridiske og etiske eksempler.
  • Forebygging – Hva kan DU gjøre for å bidra?
  • Rollemodeller – Hvilken betydning de har og eksempler på hvordan ting kan oppfattes.
  • Verktøy som Antidoping Norge tilbyr – Doping varsel, Legemiddelsøk etc.

Alt i alt et meget godt foredrag som gav økt kunnskap og tanker til refleksjoner. Les mer om Antidoping Norge her.

Også denne sesongen er vi stolte for å ha et samarbeid med Norsk Narkotika politiforening (NNPF) og deres «Bry deg – idrett». Som viser at LTH har fokus på rusfri idrett.

Her ble det snakket om ulike rusmidler, følelser de kan gi og pressituasjoner ungdommen kan møte. Og viktigheten av å måtte ta konsekvensene av sine valg.

Fokus på det om å være et forbilde, på banen, i fritiden og på sosiale medier. Det handler om hva de legger ut av bilder osv. Hvor mye fokus de har på kropp, energidrikk proteinpulver osv. Flere av gutta er trenere på LTH og Frogner sine håndballskolen og det er fint at de får en påminnelse om hva de betyr for andre og yngre håndballspillere. Både gutter og jenter.

Les mer om Bry deg idrett.