Ny hovedtrener til LTH

Bente Norum (42) har investert to år og over 100 timer for å fullføre Trener 4-kurs. Nå er hun klar for det neste prosjektet: Å gjøre håndballkulturen i LTH til det absolutt beste – både på og utenfor banen.

Fotokredit: Privat

Norum har selv lang fartstid på håndballbanen. Den tidligere venstrevingen har spilt eliteseriehåndball i Stabæk. Hun har spilt i Rælingen og vi må ikke glemme to år som proff i Spania. Hun har mye å bidra med når hun skal trene LTH. Ambisjonene peker én vei – og det er opp og fram.

– Trenerutdanningen har gitt meg masse faglig påfyll og et nettverk fylt til randen med kompetanse. Dette gleder jeg meg til å implementere og videreutvikle i LTH. Jeg vil at vi skal måle oss med de beste, sier Norum. 

1. juni tiltrådte hun som hovedtrener for LTHs seniorlag. 

– Vi skal bli den klubben gutta på Romerike har lyst til å gå til, lyst til å jobbe mot. Den gule trøya skal bli målet. Vi skal satse på lokale gutter, noe som forhåpentligvis vil skape en synergi nedover i klubbene. 

Liker trøkk

Norum forteller at hun er opptatt av lagspillet. Samspillet mellom mennesker. Og masse trøkk og fart på banen.

– Håndball er en fin kombinasjon av relasjoner, samspill, fysisk og psykisk aktivitet. Å oppnå resultater sammen.. Jeg får gåsehud. I tillegg er det en underholdene sport hvor alle spillerne er like viktige og involverte.

42-åringen mener idrettsglede skaper prestasjoner og resultater. Derfor er kulturen i og rundt laget like viktig som det sportslige. 

– Dette er ikke et seks måneders-prosjekt. Vi skal bruke tid på å utvikle en gruppe med dedikerte utøvere som ønsker å bidra til å jobbe LTH oppover i topphåndballen.

– Skikkelig bra gjeng!

Oppkjøringen har startet. Ikke på den måten de vanligvis ville gjort det, men alternative løsninger har funnet sted. Fysisk kontakt er ikke tillatt. 

– I juni har vi hatt både fysiske fellesøkter og halløkter. Det har vært kjempegøy. Jeg har blitt møtt av en utrolig fin gjeng med gutter, som klinker til på trening og viser at de vil noe. Jeg gleder meg til å bli med på denne reisen, samt se hvor langt vi kan nå. Det langsiktige målet er å spille i toppsjiktet. Det er en skikkelig bra gjeng jeg skal lede fra sidelinjen!

– Ja, hva slags leder er du?

– En engasjert trener som liker å få med meg gruppa. Rent faglig liker jeg trøkk og tempo, der alle er delaktige og tar sin del av ansvaret. Også synes jeg håndball er dritmorsomt. Det ønsker jeg at de på banen skal føle også.