Cupfeber i Aurskoghallen!

Vi avanserer videre til kvartfinale i NM etter 25-24 over Nøtterøy foran en stappfull Aurskoghall!

Det er ikke hver kveld det spilles opp til kamp om kvartfinaleplass i håndball-NM for menn, i hvertfall ikke i Aurskoghallen. Men for de tilreisende ble det en forrykende håndballfest både på banen og tribunen. Man skulle nesten tro at vår partnerklubb Aurskog-Finstabru har arrangert cupkamp på elitenivå i årevis; hallen luktet bakverk, det yret av liv og Aurskogs jentelag hadde stilt opp heiagjeng langs hele kortsiden. Tribunen var full av lokale helter og stemningen var på topp allerede på oppvarmingen.

Det kokte i hallen ved avkast og begge lag viste at tenningsnivået var på topp. Det virket også som om dommerne hadde en varm dag på jobben og allerede etter seks minutter ble Marius Kleiven sendt i garderoben med direkte rødt kort etter en omdiskutert duell med Kennie Boysen. Lagene presser hverandre og bortelaget kjemper seg til flere store sjanser, men Stian Mathisen (BB) henter fram sitt aller beste og stenger fullstendig. – Kanskje det råeste jeg har sett av Mathisen noensinne, sa Bjermeland etter kampen. Lillestrøm slurver i angrep og etter 12 minutter står det 3-3. Simen Holm setter inn utligningen for Nøtterøy i førsteomgangs siste sekund. 11-11 til pause.

Lillestrøm har hatt en tendens til å falle ned etter hvilen i de foregående kampene, men i dag viste vi at vi kan fighte i begge omganger. Femten minutter ut i andre omgang leder vi 18-15. Egil Holmstad og Thomas Thomsen fyrer inn flere avgjørende mål og sistnevnte stopper ikke før han har banket inn sju fulltreffere bak en god Nøtterøy-keeper. Matchens siste omgang blir jevn og med 30 sekunder igjen på klokka reduserer Nøtterøy til 25-24. Selv med noen nervøse pasninger klarer vi allikevel å ro det siste halvminuttet i land og den ivrige speakeren i Aurskoghallen kan konstatere at Lillestrøm Topphåndball har sikret seg kvartfinaleplass!

I garderoben etter kampen var det naturligvis god stemning og selvom kneet til Trym Bilov-Olsen ikke fungerer helt optimalt om dagen, så gjør i høyeste grad sangstemmen hans det.. (Se video nederst i saken)

Vi takker hele Aurskog-Finstabru for et fantastisk arrangement og ønsker alle velkommen til neste hjemmekamp i Skedsmohallen 08.10 kl 19:00 når vi tar imot ØIF Arendal.

Aurskoghallen: Tilskuere: 290.

Mål Lillestrøm: Thomas Thomsen 7, Thomas Skoglund 5, Egil Holmstad 4, Emil Vestbekken 3, Hans Aron Hammeren 2, Ivan Kovacs 2, Mikkel Sannes Nylend 1, Mihael Gorensek 1.

Toppscorer Nøtterøy: Einar Rafn Eidsson og Simen Holm 6.

Utvisninger: Lillestrøm 3 x 2 min, Nøtterøy 3 x 2 min.