Treneren har ordet

Endelig braker det snart løs igjen. Ny sesong, og denne gang skal vi spille mot de store gutta i nye GRUNDIGligaen. Hvem hadde trodd at det er lag som Haslum og Elverum som kommer til å stå på motsatt banehalvdel denne sesongen? Mange måneder med tøff trening er unnagjort og nå kan vi knapt vente med å starte serien mot Drammen hjemme i Skedsmohallen.

Oppkjøringen har vist at vi kommer til å holde nivået forsvarsmessig mot mange lag, men den har også vist at vi har slitt noe med å lage nok mål. Vi har spilt jevnt mot eliteserielag fra Sverige og en av medaljekandidatene her hjemme, men vi har også tapt mot 1.divisjonslag. Det forteller oss at vi kan henge med i dette selskapet, men at det også vil svinge litt gjennom sesongen.

Det har også før denne sesongen blitt noen utskiftninger i stallen. Det er naturlig når vi satser og trener så mye som vi gjør. Likevel har vi en fin kontinuitet med mange gutter som har vært med oss i flere år. Dessverre har det blitt noen borte noen flere bakspillere enn det vi har klart å få inn i stallen, noe som gjør at vi ikke har så mange å ta av i disse posisjonene. Det har gjort at vi må spille noe annerledes i angrep. Spillerne som har kommet inn er vi godt fornøyde med og har glidd fint i inn og tilfører ambisjoner i spillergruppa. I årets stall finner vi spillere fra Rælingen, Skedsmo, Fet, Frogner, Kløfta, Fjellhamar, Lillestrøm, Gjerdrum og ikke minst Fenstad. Dette er vi meget stolte av! Lillestrøm Topphåndball representerer håndballfellesskapet Romerike!

Vi kommer nok til å bli dømt nord og rett ned til 1.divisjon igjen. Grunnene til dette er meget enkle. Med en kjapp reise fra 2.divisjon og rett opp til øverste nivå er det en stor jobb som skal gjøres med å gjøre klubben om fra en amatørklubb til profesjonell. Vi har i dag ikke de samme rammebetingelsene som våre motstandere, men det jobbes knallhard i klubben for å møte de kravene som medfører å være i toppen av norsk håndball. Når vi i tillegg har et relativt uerfarent lag, levner ikke mange oss en sjanse til å overleve.
Dette skal vi bruke for alt det er verdt. Vi vet at dette blir en kjempeutfordring, men vi vet også at vi har muligheter. Det er ikke noe som er så morsomt som å slå nedenifra som underdogs. Vi har muligheter ved at vi spiller utradisjonelt forsvar og hvis det er lag som ikke tar oss alvorlig så skal de få et ubehagelig møte med Lillestrøm Topphåndball. Klarer vi å omsette dette i kontringsmål og samtidig være tålmodige i angrep så kan vi ta poeng fra mange lag. I tillegg håper jeg at vi skal klare å vise publikum en del sider som kan være med å vippe kampene i vår favør eller uansett begeistre de som kommer å ser på oss. Når folk går hjem fra hallen håper jeg de har sett en gjeng som har opptrådt som et lag med stor L, som har smittet masse energi, som har vist en enorm vilje og som har vist skikkelig glede over det vi gjør.
Vi er i hvert  fall sultne på å overraske igjen og gleder oss stort til å komme i gang. Kom i hallen, støtt oss, se topphåndball, vær med å skape en skikkelig håndballopplevelse!